сряда, 1 февруари 2017 г.

Успехи на състезателите ни на европейското първенство по джу джицу

Страната ни записа най-успешното си представяне на Отвореното европейското първенство по джу джицу (с ги) в Лисабон, в историята си. Събитието се проведе в рамките на шест дена – от 17-ти до 22-ри януари. Тъй като състезанието е с отворен формат на участие и няма квалификации за него, имаше участници от цял свят.  Делегацията ни се състоя от три клуба – СК Бойни спортове Монтана и Jiu Jitsu and MMA academy София, които представиха отбора на Зенит и Бруно Бастос Варна, които са под егидата на Bastos Association. Страната ни успя да завоюва 6 медала – четири златни, сребърен и бронзов медал.


Състезателите на СК Бойни спортове Монтана
заедно с техния треньор Николай Цоков; facebook
Състезателите на СК Бойни спортове Монтана записаха невероятно представяне. Всичките им медалисти са гимназиални ученици в момента.  Даниел Евгениев успя да спечели златен медал в категория до 82 килограма при сините колани. Още по-невероятен е фактът, че той направи това на едва осемнадесетгодишна възраст. 
 Съотборникът му Марио Маринов завоюва трето място при юношите в категория до 89 килограма. Леонид Тодоров пък остана пети в най-оспорваната категория за състезанието – тази до 76 килограма при сините колани, където, след спорно отсъждане, той отпадна на четвъртфиналите. Тези момчета имат реалната възможност да се превърнат във фактор в джу джицу в Европа.

Снимка: Иво Евгениев и Николай Николов; facebook
Столичният клон на Зенит извоюва златен и сребърен медал. В категория мастър 1(състезатели в диапазона 30-35 години) Николай Николов успя да „поправи“ второто място от миналата година, след като спечели златото в категория до 100 килограма при сините колани. Тренирал е лека атлетика, борба и сумо, където има две спечелени европейски титли. Той е един от малкото български спортисти с европейски титли в различни спортове. Иво Евгениев, който се състезава в категория мастър 4(51-55 години), остана втори при 88-килограмовите лилави колани.








Снимка: Марио Братанов; facebook
Варненци донесоха на страната ни две европейски титли при белите колани. Марио Братанов извоюва златото в категория до сто килограма. Марио, който е професионален покер играч, успя да победи четирима опоненти по пътя към златото. Невероятно постижение за човек, който тренира от едва 8 месеца. Приятна изненада при жените пък направи Мила Савова, която в конкуренцията на 16 жени, спечели златния медал при жените до 52 килограма, а часове след това получи и синия си колан. Тя е първата европейска шампионка за жени за страната ни.
Снимка: Мила Савова; facebook



























Екипът на BJJ Blog поздравява състезателите и треньорите на участниците и им пожелава успехи в спорта и занапред!

Няма коментари:

Публикуване на коментар