вторник, 15 юли 2014 г.

Бразилско Джу Джицу - Какво е BJJ?


време за прочитане: 1 мин.

Какво е Бразилско Джу Джицу? 

Отговорът на този въпрос със сигурност не е кратък и еднозначен. Това страхотно занимание може да се определи като изкуство, спорт, предизвикателство, забавление, социална дейност, философия, пътешествие, състезание, здравословен начин на живот и много, много други.

Защо BJJ?

Създадох този блог заради страхотните емоции, които ми дава този спорт. Искам повече хора да научат за бразилското джу джицу и да се докоснат до неговата магия. С днешна дата практикувам bjj от около 16 месеца и за този период спокойно мога да кажа, че този спорт променя хората и им помага да станат по-добри, по-силни, по-издържливи, по-спокойни, по-весели, и по-доволни от живота като цяло. В залата няма място за голямото его или за другата крайност - мрънкането. Тренировките протичат в приятелско настроение и всеки е добре дошъл да научи или да сподели нещо ново. Такава е философията на този спорт - бъди смирен, забавлявай се и споделяй наученото.

Едва ли има някой, който може да разкрие всички плюсове на бразилското джу джицу в една статия. За това ви препоръчвам да изгледате видеото по-долу или да посетите фенстраницата на Twisted JJ.

Ако ви е интересно как протичат тренировките по BJJ прочетете: Първa тренировка по Бразилско джу джицу (BJJ).

Няма коментари:

Публикуване на коментар