вторник, 14 октомври 2014 г.

Кои са водещите submissions в UFC през последните 20г.?

време за прочитане: 1:10 мин.
За феновете на ММА и боевете в UFC не е тайна, че граплинга и бразиското джу джицу са задължителен елемент от играта на всички успешни състезатели независимо от тяхната категория. На практика без умения за водене на бой на земя шансовете за успех са минимални. В тази връзка се разровихме за повече информация и данни свързани с граплинг техники и победи чрез submission в супер популярният UFC - Ultimate Fighting Championship®.


Кои са най-ефективните submissions в UFC? (в цифри)

UFC top submissions, 1993-2013
UFC top subs., 1993-2013
В таблицата са описани водещите submissions в UFC от стартирането на състезанието през 1993г до 2013г или казано по друг начин: данни за последните 20 години. Ясно се отличават удушаването от към гърба (rear naked choke) , Гилотина (guillotine) и Арм бар (arm bar) следвани от двата триъгълника (triangle, arm triangle) и кимура (kimura). 


Топ 3 submissions в повече детайли.

За да ви спестим малко време от четене на дълги пояснения по-долу сме добавили 3 видеоклипа с 3-те водещи техники за отказване на противника в UFC. Тези техники са напълно приложими и в реална ситуация на улицата, но не забравяйте, че всички експерименти без опитен инструктор носят рискове за вас и хората, с които експериментирате. За подобни цели е много по-разумно да потърсите зала за граплинг и бразилско джу джицу.


Rear naked choke (RNC) - удушаване от към гърба  



Guillotine - Гилотина



Armbar - Армбар




Благодарим Ви за вниманието. Не забравяйте да ни оцените и да споделите с приятели.
Източници: UFCmma121

Няма коментари:

Публикуване на коментар